Monday, November 26, 2012

Sape nak tutorial mekap pengantin/tunang??

Assalamualaikum...
Saje je nk update harini...
Ade beberape orang yang anto email kt PY...kenape x buat tutorial mekap pengantin atau mekap untuk tunang??
Time kaseh la kepada mereka2 yang memberikan idea kt PY..sebenarnye tgh mencarik idea lagi ni..
Yela..mekap pengantin n mekap tunang ni bukan keje yang senang....yela..kalo mekap pengantin/tunang ni xlawa...matila...sampai tue la ko nengok gambo kawen/tunang ko tu dgn mekap yg disaster kn...


Lagipon mekap tunang/pengantin ni laen sket dgn mekap sehari2.., yela sekali seumor hidup kan..(tak taula kalo ade yang kawen 2 kali...simpang malaikat 44 ko...)
So mekapnye kene special sket...coverage pon letop abes...
Aritu PY baru dimekapkan oleh orang len..Yela asek PY jek mekap kan orang...teringin jgk nk rase diri ni dimanjekan and dimekapkan oleh org laen...(amboi...mentang2 la yg tukang mekap tu LELAKI ek...gediks!)
PY dimekapkan sebab PY terlibat dengan pertandingan persembahan kebudayaan...Retis ke??Pleaseeeee
Tu yang blog lame x berhapdet tu.....busy praktis tau....naseb baek menang kalo tak penat je kepala senget pakai cucuk sanggul 2 kilo atas kepala................

Ni antara gambo yang PY sempat amek...Amek gambo pon gune ipad jek...so agak kabur sket la gambo nye tu...

posing sambil pegang teh ais bungkus...

Cube stabilkan kepala mase amek gambo...Sanggul 2 kilo kat atas kepala.. 

 Makeup by Dafi...Thanks dear!

redah je kedai makan dengan keadaan camni...semue org yg tgh makan terkejot...
Peduli ape bile perot dh lapo!
Dalam hati dorang "Pengantin mane la plak nak makan beradab kat kedai makan ni...."

InsyaAllah..akan datang PY akan buat tutorial utk majlis persandingan/pertunangan plak ye!

Korang ske solekan yang natural ke atau yang dramatik utk mekap persandingan/pertunangan?
Tinggalkan komen kat bawah! Arigato!

Till then!!
Klik iklan nuffnang ye! Syg uolls!

Singgah kedai online PY

Singgah channel youtube PY

Join churpchurp kat sini!


PY : Hari-hari hujan...sangat sejok dan perot pon lapo...larik laju2 pegi Restoran Borneo sbb nk mumum stew yg sedap tu!! nyum nyum..




4 comments:

  1. saya nak tutorial makeup pengantin/tunang *angkat tgn*...nak yg dramatik baru cantik:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah...masih lagi mencari idea utk makeup dramatik n letop!

      Delete
  2. nak sangat..cepat tau..hik3..nak dua2 boleh?

    ReplyDelete
  3. sy nak jugak....urg3nt sbb nk tung 16/12 ni...ske tgk mekap u... :)

    ReplyDelete

Tinggal kan komen uols kat sini~ Thanks Cik Gojes!