Friday, September 4, 2015

REVIEW PRODUK: QU PUTEH SKIN CARE...BUKAN BERMAKSUD NAK JADI ANZALNA NASIR LA.

Assalamualaikum uols.
Mentang-mentang masuk bulan baru, PY pon tukar la skin care dan supplement yang baru.
So semalam PY meninjau2 produk yang nak di cuba. Dapat la 2 produk ni. Kebetulan supplement PY baru jek abes kan. Hihihi

Hasil tangkapan semalam uolsss

Konfem la korang semua tau brand Qu Puteh ni kan.
Sape tak tau maksudnye die ni dok dalam gua. Anak sedara PY yang bru pandai nk brckp pon pandai sebut diorang punye tagline.

QU PUTEH...QU PUTEH......BARULAH PUTEH!

Halamak. Walaupon rase agak geli sket dengan die punye tagline yang agak over dan pengasas produk ni yang berkelip2 dari atas sampai bawah, PY tetap rase agak kagum sket sebab berani ade identiti tersendiri.
Janji produk laris orang beli kan?
Jadik PY pon teringin la nak try salah satu produk keluaran QU PUTEH.
Motif? Bukan sebab bajet2 nak lawa mcm Anzalna Nasir. Saje nak mencuba.
PY ni manusia yang akan tukar skin care baru bila masuk aje bulan yang baru. Hadoi.
Naseb baek kulit ni x de masalah sangat. Alhamdulillah.

Produk yang PY nak buat review kali ni ialah:

QU PUTEH SKIN CARE
HARGA : RM108
Tapi PY dapat kurang jadi RM90 :)
Mungkin ada yang jual lagi murah agaknye.

Salah satu sebab PY nak try produk ni ialah packaging yang comel dan warna pink.

Memandangkan jenama ni dah agak terkenal kat Malaysia, tak mustahil la kalau ade org yang cuba buat produk tiruan kan. Jadi langkah terbaik untuk elakkan korang daripada terbeli produk tiruan ialah beli produk yang ade sticker/hologram/qr code.

Sticker Qu Puteh~

Sebelum bukak kotak lagi PY dah agak mesti ade something yang kebaboom di dalam. Tekaan PY memang betol. Dalam kotak tu bukan aje ade produk Qu Puteh, tapi penuh dengan pamplet dan jugak....

Nah amek ko. Seketol besoo muka pengasas produk Dato' Vida. 
Kalau nak main cak2 dengan Dato' Vida boleh la bukak tutop bukak tutop kotak ni ye.

Okla.....Jom kite tengok apa yang Qu Puteh Skin Care tawarkan dalam kotak ni.
Dalam sekotak ni korang akan dapat 4 produk ni
1) Whitening Glow Soap
2)Whitening UV Block
3) Whitening Treatment Soap
4) Whitening Pro 9

PY dah try dah semua produk ni. Baru sehari la ye.

1) Whitening Glow Soap

Yang ni sabun untuk rutin penjagaan muka pada waktu pagi. Bangun jek tido PY teros cuci muka dengan sabun ni. Sabun boleh tahan besar. Konfem tahan lama. Lagi2 kalau kite potong kecik2 kan.
Bau bunga rose. PY dh try tadi. Ok la. Nampak mcm ok jek dengan kulit PY. Takde rase kering la.

2) Whitening UV Block

Krim UV block ni lebih kurang same jek mcm produk lain. Contoh mcm Tia Amelia.
Fungsi pon sama. Pakai krim ni sebelum pakai bedak/foundation supaya melindungi kulit daripada sinaran cahaya matahari. Bau krim ni wangi bunga ros sebijik mcm krim Eriesya yang PY penah buat review tu. Cuma krim Eriesya tu kene ban dengan KKM sebab tak selamat untuk digunakan. Fuh. Nasib baik dah stop.

3) Whitening Treatment Soap

Daripada warna dan bau sabun memang sebijik macam sabun Tia Amelia!
Tapi bila dah pakai baru rase mcm ade lain siket. Bau mcm herba sket. Kalau bau sabun Tia Amelia agak kuat siket. Sabun ni pakai waktu malam sahaja. Biase la kalau sabun ketol mcm ni memang banyak buih. Rasa puas sket cuci muka. Sebab sebelom ni pencuci muka PY mmg jenis x brbuih sebab kulit jenis kering kemarau. Tapi PY degil jugak nak try. Hihihi. Tapi xde la rase kering sgt lepas pakai sabun ni. (alasannnnnnn)

4) Whitening Pro 9

Sesape yang ade beli krim ni boleh bg sket review x? Bau agak kurang menyenangkan sket la.
Hadoi. Tapi dah lame sket hilang baunye. Tapi xde la busok nak mati ye.
Krim ni pakai waktu malam. Lepas guna sabun whitening treatment soap. X rase brminyak pon. Biase2 jek.
Bangun pagi xde la rase brminyak gile atau tumboh jerawat.

Secara keseluruhannya, PY boleh katakan produk ni ok dengan kulit PY. Xde masalah yang timbul.
Berkesan atau tak jek yang masih belum tau sebab baru aje sehari pakai.
Kalau ade pape nanti PY update ok!

Sape yang penah cuba produk ni? Bagi review sket kat bawah~

Till then Cik Gojes~

JANGAN LUPE KLIK IKLAN NUFFNANG KAT TEPI DAN ATAS EK. TIME KASEH.
 Kalau ade apa-apa pertanyaan boleh komen kat Fanpage PY ye!
Tak tau knp PY x boleh balas komen korang kat bawah T_T

~XOXO Princess Yanti~


Follow Twitter PY @PYantilicious

Follow Instagram : pyantilicious

Like Fanpage PY!

Like.Comment.Subscribe

26 comments:

  1. Salam cik PY...nak tanye perkembangn penggunaan set qu puteh skincare ni, ok ke? Atau dms 360 yg better?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. Dah guna dah. Biase aje. Xde perubahan ketara pon

      Delete
  2. Salam cik PY...nak tanye perkembangn penggunaan set qu puteh skincare ni, ok ke? Atau dms 360 yg better?

    ReplyDelete
  3. hahaha tu la saya pun sebenarnya tertarik jugak nak cuba product qu puteh ni x) harap jual je tapi tak pernah try hehe

    ReplyDelete
  4. Salam cik py..mcm mne penggunaan skincare ni?sya ada beli td tp xpakai ag..😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm. Pegi tgk video PY kt youtube ye. Ada bagitau cara guna.
      https://www.youtube.com/watch?v=BOuEJEV696k

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Hye. Sy ada jual Qu Puteh Products. Terus Dari Hq . Free postage . No gst . Orite , produk dijamin Original . Kalau didapati produk adalah tiruan*fake* , cakap kpd sy dan segera wang akan dipulangkan kpd awk ^_^. Kalau nak , whatsapp sy laju2, 011-39000949.

    Qu Puteh Barulah Putih <3

    ReplyDelete
  7. Saya tinggal di Aceh Indonesia, bagaimn cara memesan produk Qu Puteh dan berape harge 1 paket crem Qu Puteh.

    ReplyDelete
  8. Pro 9 contain mercury agak tinggi. Kkm da haramkan penjualannya..racun berjadual..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. PY pun dah stop dah pakai. Nasib baik xde pape jadi. Ngeri.

      Delete
  9. Pro 9 contain mercury agak tinggi. Kkm da haramkan penjualannya..racun berjadual..

    ReplyDelete
  10. Pro 9 shj ke yg ada merkuri tinggi?yg lain sabun2 n whitening ada x merkuri?

    ReplyDelete
  11. Pro 9 shj ke yg ada merkuri tinggi?yg lain sabun2 n whitening ada x merkuri?

    ReplyDelete
  12. Di Malaysia hanya Pro 9 shj ke yg didapati merkuri tinggi .
    TETAPI suplement qu puteh selamat digunakan seperti supplement lain

    ReplyDelete
  13. Takut dan x berani lagi nk pakai produk qu puteh...

    ReplyDelete
  14. Takut dan x berani lagi nk pakai produk qu puteh...

    ReplyDelete
  15. Salam nak tnya qu puteh collagen steamcell.selamat x untuk diminum.saya risau jgk pasal berita tu

    ReplyDelete
  16. Salam nak tnya qu puteh collagen steamcell.selamat x untuk diminum.saya risau jgk pasal berita tu

    ReplyDelete
  17. Hye. Sy ada jual Pamoga, Qu Puteh Drink dan Million Cell dan byk lagi. Terus Dari Hq . Free postage . No gst . Orite , produk dijamin Original . Kalau didapati produk adalah tiruan*fake* , cakap kpd sy dan segera wang akan dipulangkan kpd awk ^_^. Kalau nak , whatsapp sy laju2, 011-39000949.



    Qu Puteh Barulah Putih <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam! Nak tanye lah... ape beza qu puteh drink dan qu puteh million cell? Nak cuba beli... tapi confuse.

      Delete
  18. Sabun malam qu puteh makin naik jerawat.. sdgkan xpernah ada jerawat...cuma nk whitenning jer.. ni makin sng uv serap jer.. kembali semula ke susu beras yg tradisional

    ReplyDelete
  19. Py try la fantabulous skincare...i guna dh dekat setahun..mula mula guna memang xde kesan pon..jerawat parut semua cam x berubah..tapi saya x kesah..sebab saya tahu fantabulous skincare ni memang selamat dan xde chemical..produk ni dh bertapak 5 tahun kt malaysia dan ade KKM..produk ni jugak..pernah jadi top 5 produk kt majalah wanitaa..tapi produkni mahal..biarla mahal janji xde kesan lepas berhenti..py try la skincare ni..

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum sis.. sy nk bertanya, whitening pro 9 ni memang pedih ke bila pakai?

    ReplyDelete

Tinggal kan komen uols kat sini~ Thanks Cik Gojes!