Tuesday, April 15, 2014

Tutorial Mekap Pengantin (tema Merah dan Hitam)

Assalamualaikum sayang2 semuaaaaa....


Memang ramai yang request kat PY untuk buat tutorial nikah/sanding/tunang sebab nak mekap sendiri jek kat rumah....bagi yang teringin nak cuba mekap sendiri tu boleh la praktis sendiri kat rumah ye!
Mekap kali ni untuk korang yang majlis perkahwinan atau tunang yang bertema merah dan hitam. PY lambat sket upload video kali ni sebab mata yang membengkak...alhamdulillah....dh semakin baik!
Mekap kali ni agak dramatik dan garang sket...kepada yang nak mekap natural/simple untuk majlis perkahwinan nanti, x disarankan la cuba mekap camni....hehehe...ni utk korang yang cukup berani nak nampak seksi dan mata yang agak galak untuk bersanding nanti...







Selamat mencuba!

Produk yang PY gunakan~
REVLON Photoready Perfecting Primer
Naturactor kod 141
Pixy Powder in Natural Beige
ZA Eyebrow Pencil in Natural brown
Essence Eyebrow Stylist Set
Elianto Eye Primer
Elianto Concealer in Fair
The Body Shop Bronzer
Urban Decay Naked Palette
Miss Rose kajal eyeliner
IN2IT Waterproof Single Blush (01 Charm)
Sasatinnie Superdolly Mascara
Hello Kitty Noir Big Tin Palette (Lipstick)

Till then...
Sayang uollsssss!! Mmmuaaahhhh!!!

Nak tanya sebarang soalan atau komen?? Boleh komen kat bawah atau emelkan soalan atau komen korang kat PY.
yantilicious@gmail.com

Jangan lupe singgah dan subscribe Youtube channel PY!
http://m.youtube.com/user/PrincessYanti?feature=guide
Twitter : @Pyantilicious
Instagram : PYantilicious

Ikuti perkembangan PY kat fanpage di sebelah! Jangan lupe like ye!
http://www.facebook.com/princessyantihere

Jom join churp churp dengan PY!

http://my.churpchurp.com/PrincessYanti87/share/churpchurp-invite/

5 comments:

  1. Kak PY wedding i last month tema merah hitam . Kalau la kak PY buat tuto ni awal kan best . Boleh makeup sendiri .Hehehe . Anyway cantik gilos makeup kak PY !;)

    ReplyDelete
  2. Menarik la awk mekup..sekali imbas macam ada muka nora danish pakai tdung..hehe..cantik ;)

    ReplyDelete
  3. Hmm mnta idea utk mekap utk dinner tema hitam merah

    ReplyDelete

Tinggal kan komen uols kat sini~ Thanks Cik Gojes!