Saturday, August 22, 2015

DIY Bersama PY: Simple Flower Crown

Assalamualaikum uols~
Dah lame rasenye x buat entri DIY kan. So kali ni nak buat DIY simple jek. Kali ni PY nak share mcm mane PY buat Flower Crown. Simple dan tak guna modal yang banyak pon. Boleh pakai untuk jadi pengapit ke, feeling2 sensorang ke, atau selfie pon boleh.
Semua barang2 nak buat flower crown ni korang boleh beli kat kedai pengantin.



Kengkadang PY tengok ade jek antara kite yang suke beli jek padahal boleh buat sendiri.
Baik buat sendiri dik oi. Lebih jimat dan dapat tambah skit skil dan pengetahuan kan?

So petang kelmarin PY berlari2 ke kedai pengantin dan beli la barang sket2 untuk buat flower crown ni.
Tak berapa ringgit pon. Boleh dapat sampai 5 flower crown. Jimat sangat
Jom kite buat~

Apa yang korang perlukan:
Reben/Tali


Gunting


Hot Glue Gun

Bunga ikot pilihan masing2.

Cara-cara nak buat flower crown~

 1) Ukur reben pada kepala dan gunting ikut ukuran



2) Leraikan bunga daripada tangkai kepada kuntuman bunga~



3) Susun kuntuman bunga pada reben dan gamkan.



4) Biarkan gam kering seketika dan siap! Dah boleh pakai~


Terlalu simple? Kalau korang nak lebih penuh korang boleh guna bunga dalam bentuk tangkai~


Susun tangkai bunga rapat2 dan gamkan~ Siap!


Selamat mencuba!


Nak tengok dalam bentuk video pon ade. 


Till then Cik Gojes~

JANGAN LUPE KLIK IKLAN NUFFNANG KAT TEPI DAN ATAS EK. TIME KASEH.
 Kalau ade apa-apa pertanyaan boleh komen kat Fanpage PY ye!
Tak tau knp PY x boleh balas komen korang kat bawah T_T

~XOXO Princess Yanti~


Follow Twitter PY @PYantilicious

Follow Instagram : pyantilicious

Like Fanpage PY!

Like.Comment.Subscribe

1 comment:

  1. Cantiknya.. pandai kak buat.. idea yg kreatif👍<3

    ReplyDelete

Tinggal kan komen uols kat sini~ Thanks Cik Gojes!