Saturday, July 6, 2013

Product Review : Bedak Tanaka...Bukan bermaksud nak jadi macam Nora Danish..

Assalamualaikum...
PY kembali uollsss selepas bergelut dengan kesebokan bekerja....
Arini nak bercakap pasal BEDAK TANAKA yang menjadik kegilaan sume orang skarang ni...
Ni semua bermula lepas Nora Danish yang comel tu menjual produk ni...


So ramai la yang berebot2 membeli produk ni....kononnya nak kulit halus macam Nora Danish...
Padahal dah lame dah bedak ni org myanmar pakai...
Tepek kat muke dorang pepagi bute...kite baru la terhegeh2 nak menerai....
PY try bedak ni pon bukan la berharap nak jadi selawa Nora Danish oiii....
sebab Nora Danish tu memang dah lawa sejak dulu lagi...produk utama yang die guna pon kite tak tahu kan.....SKII ke...Lancome ke...kan..
PY sekadar nak mencuba la....

PY tak beli bedak Tanaka keluaran Nora Danish...PY beli yang keluaran Myanmar punye....tapi lebih kurang sama la..

ni ha....nk nyebot namenye pon x reti aku

Apa pendapat PY tentang produk ni?

OK la jugak....bau limau memang best...xla bau busok kan...
Cuma waktu bedak tu masih basah bersiap sedia la sebab kulit korang akan rasa pedih sket...kawasan yang berminyak dan berjerawat....muke PY x banyak jerawat, so xla pedih sangat...Muke Cik Susu ade jerawat sket...so pedihnye lebih sket la.....lepas jek bedak tu kering, rase pedih tu hilang...
Bedak mudah tertanggal sewaktu di bilas dengan air...sesetengah bedak sejuk kan kengkadang nak kene tonyoh sket baru nak ilang kan.. so bedak Tanaka ni ok la....
Lepas bilas kulit rase lembut dan best, tapi rase cm kering sket....almaklumlah, kulit PY memang jenis kering, so pakai moisturizer la lepas tepek bedak ni kat muka...
Harga nya pon sekarang ni dh mahal sebab sume org menggila nak try....RM20 sebekas padahal rasenye sebelom ni x semahal tu kot....PY rase la...
Kepada yang nak try boleh try...memang melambak2 orang jual kat facebook tu..
PY beli kat kedai jek....
Cuma bagi korang yang muke ade jerawat tu bersedia la yek sebab confirm pedih....



Selepas penutup dibuka....tadaaaa

PY bertanaka.....sorry la ye...xde posing gedix@comel...sebab ngantok gile dan teros pakai mase tido...

Cara nak pakai Bedak Tanaka
1) Colet sket letak kat tapak tangan. 
Bancuh dengan air sket. Pastu sapu kat muka. 
Boleh dipakai sewaktu tidur.
2) Boleh jugak terus jek colet dan sapu kat muka. 
Tapi Py lebih suke pakai macam cara diatas.
Lebih senang di sapu kat muka dan jimat sket.

Ade sesapa dah cuba produk ni dan bagi pendapat?
Tinggalkan komen kat bawah yek!

Nak komen atau tanye sebarang soklan?? Bleh tinggalkan kat ruangan komen atau emel kat PY!

yantilicious@gmail.com

~Klik iklan sebagai tanda sokongan kat blog PY~

Till then...Bye!
Sila LIKE Fanpage PY

71 comments:

  1. saya jual bedak tanaka nie..best pakai, bau pon wangi. cuma muka berjerawat akan rasa pedih sikit

    ReplyDelete
  2. sy da pakai baru sehari..mmg pedih le muka..rsau gk tkut muka jd teruk.mg kesan bedak ni pedih ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah muke memang pedih...tapi setakat ni tu jela....xde la bagi ape2 kemudaratan kat muke PY...c

      Delete
    2. PY < mcm mna nk order,,..sy nak try jgk

      Delete
    3. korang bleh order kat cikgu azma yang komen kat bawah ni ha....PY tak jual bedak ni...cume buat review jek...

      Delete
  3. sy pn pkai bdk ne jgk..Tp yg bekas putih dan pink ..bau lili dan ros kot..110gm rm15/each..murah derrr.. klu muka bjrwt pkai..perhhh..pedih..sbo je la :-)

    ReplyDelete
  4. Saya pengedar bedak ni. boleh dapatkan harga borong dari saya jauh lebih murah dr harga pasaran Pek 110gm 3 bekas rm50 sahaja termasuk pos. cepat..promosi hari raya..berbaloi..hubungi 013-5000175...msg atau whatsApp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu beli 1 pcs bole x...nak try dlu

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. saya pun bru je pakai. Memang pedih muka. Tu yg risau takut2 x sesuai ke. Ble baca blog ni bru rasa lega sikit. hahaha. Baca blog2 lain, sume just ckp tentang kehebatan produk ni tp x da pun inform kesan pakai untuk kali pertama. Thanks for the info. :)

    ReplyDelete
  7. btol ker ley pudarkan parut jerawat?

    ReplyDelete
  8. Hmm..utk maklumat u allz..bedak tanaka hijau yg u allz guna 2 utk putihkan kulit...guna waktu mlm j...x bole guna waktu siang...nnt bole naik jeragat...kalau yg warna merah n lain2 tu..hanya biase j...mcm bdk sejuk lelain...yg utk jerawat penutup hijau n bawah putih..bole guna siang n mlm...ni org mynmar sendiri yg jual ckp mcm 2...

    ReplyDelete
  9. Hmm..utk maklumat u allz..bedak tanaka hijau yg u allz guna 2 utk putihkan kulit...guna waktu mlm j...x bole guna waktu siang...nnt bole naik jeragat...kalau yg warna merah n lain2 tu..hanya biase j...mcm bdk sejuk lelain...yg utk jerawat penutup hijau n bawah putih..bole guna siang n mlm...ni org mynmar sendiri yg jual ckp mcm 2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelasss uolls punye penerangan...time kaseh banyak2 ye...

      Delete
  10. kalau masa pakai bedak tanaka ni, colet banyak2, memudaratkan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasenye x memudaratkan kalau sesuai dengan kulit..cume memudaratkan duit la sebab cepat abes...hehehe

      Delete
    2. nak tny. mana satu yang boleh digunakan waktu siang? sebab muka sy berjerawat kronik. jadi sy nak gantikan jadi compact powder utk ke kelas.

      Delete
  11. jerawat halus timbul pulak pas guna tanaka ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo jerawat timbul, better berenti guna bedak ni..PY pon try satu bekas tu jek...pastu berenti sebab bedak ni tak sesuai untuk kulit kering..

      Delete
    2. kalau jerawat timbul lpas gna bdak nie normal je sbb die tgh buang toksin dlm kulit..lpas tue kulit jd smooth la..nie org myanmar ckp..

      Delete
    3. bila dah pakai tanaka ni nd jerawat timbul tu lama tak nak hilangkannya ?

      Delete
  12. Akak baru 2 mlm guna yg warna hijau. Alhamdulillah tak ada rasa pedih ke apa. Kulit muka rasa lebih lembut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sesuai dengan kulit dan x rase pedih melampau, teruskan la guna produk ni...

      Delete
  13. Salam. Saya ada jual bedak thanaka ni untk borong dan satu-satu.

    Betul tu PY, Bedak ni memang best. Pakai 2 hari pun jerawat dah mengecut.

    Wasap sy kalau berminat. 0124331856

    ReplyDelete
  14. sy tengah pakai tanaka yg lime ni.. pedih gila lah.. aduii..

    ReplyDelete
  15. Mau dapat kan bedak tanaka murah?..Dgn harga borong?,.....call saya 0122634904

    ReplyDelete
  16. bedak tanaka nie jauh lbh murah kn..sy tgk y jual kt lua atau pom online mahal gile..sy bli dkt kL kedai myanmar sdri dorg jual 1 bekas besar rm7 sjh..y kcil plak rm2 lbh je..original pye sbb dr kedai myanmar..brg2 khas dr myanmar..

    ReplyDelete
  17. boleh cik eira arifin share kat mane kedai di kl tu x?thnk u:)

    ReplyDelete
  18. Saya pakai jge bdk tanaka hjau ni..bru shari pkai,mmbr da pji bseri...tp ble da hari ke2 n ke 3,kulit jd merah2 pulak..jerwt pn tmbul..npe ye?

    ReplyDelete
  19. Mmg best bedak tanaka..jerawat kecut pas pakai 3 hari..parut hitam pudar..saya punye jerawat bermusim..heee..tp py, saya gune lime green color mlm je...mmg pedih manje2 gitu...heee...

    ReplyDelete
  20. Kedai yg jual bdk tanaka di kl tu kt mane ye?halal x?muka sy jenis brminyak,lau wt foundation,kulit xbrmyk ker?

    ReplyDelete
  21. saya pkai yg ross..pink rosk..hehehe...pedih masa basah and hilang bila kerng.....skadar tepek jewk...ohh bru ku thu..ijau tuh putihkn kulit..aigoo..tggu laaa 2 3 bulan lgy..smpai badak niyh abih..hihihihikk...

    ReplyDelete
  22. Bagus bedak tanaka.since adik sy.introduce bedak tanaka ni, sy dah sukakannya.br guna. Ada sikit2 perubahn.bau nya sungguh wangi.

    ReplyDelete
  23. yang warna krim tu untk ap ya???

    ReplyDelete
  24. Hi, sy pon ad buat review tntang bedak .
    Jangan lupe follow sy balik ye. http://www.lemonteaicenia.blogspot.com/2013/08/review-bedak-sejuk-tanaka-thanaka.html

    ReplyDelete
  25. Bedak N̤̥̈̊îє̲̣̥ sesuai ✗ pakai pagi tengahari ptg η malam ? Ade yg tiruan ke ? Takut jugak ЌǟℓƠ̴̴͡ ² terbeli yg tiruan :)

    ReplyDelete
  26. saya ade menjual bedak thanaka 40g 13 ringgit saja..hubungi nombor ini jika mahu 01112377342

    ReplyDelete
  27. Ada kesan gatal2.. knp ye ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang memula pakai camtu atau bila cuci muka lepas pakai bedak x bersih kot

      Delete
  28. saya pakai gak bedak ni tapi saya beli tade lah semahal tu. sebab saya beli kat kedai myammar tu sendiri. harganya pun murah je...

    ReplyDelete
  29. saya beli kat kedai myammar gak harganya yg besar tu baru rm6 yg kecik tu rm4 standard kat situ lah. sekarang saya dah rajin pakai tanaka ni. hehe...

    ReplyDelete
  30. bedak thanaka assorted flavour:
    hijau-lime
    Pink-rose
    Cream-lily
    HANYA RM15 EACH!!!!READY STOCK!!!
    Sms/whatsapp/wechat 0174779638(sha)

    ReplyDelete
  31. Promosi bedak thanaka!!!1pcs rm15..3pcs rm40..free postage!!!ibu putih/emilay/bedak arab/figure up/sabun susu beras/sabun 3layer cake dll....pn ada!!!nk beli borong pn boleh..sms/wechat/whatsapp cpt!!murah n ori!!!!0174779638(sha)

    ReplyDelete
  32. salam akaq, nak tnya, sya da try gna bdk tnaka hjau, tpi knp ye kluar putih2 kt mka? I mean pori2 htam tuu kluar, putih2. knp ye?

    ReplyDelete
  33. Bedak thanaka 110g 3pcs rm50!!!free pos untuk s.malaysia.add rm6 untuk s/sarawak!!!!bedak thanaka 40g 3pcs hanya rm30!!!free pos s.malaysia.add rm6 bg s.sarawak...promosi set...bedak thanaka 110g+2ketul sabun thanaka hanya rm35!!!

    ReplyDelete
  34. em..untuk offer kat ats just sms/wechat/whatsapp 0174779638

    ReplyDelete
  35. Bedak thanaka 110g 3pcs rm50!!!! 6pcs rm80!!!!cepat...sms/wechat/whatsapp 0174779638(sha)Free postage s.malaysia

    ReplyDelete
  36. Bedak thanaka 110g 3pcs rm50!!!! 6pcs rm80!!!!cepat...sms/wechat/whatsapp 0174779638(sha)Free postage s.malaysia

    ReplyDelete
  37. Hi saya jual harga borong tanaka RM10(min 240 botol ke atas)-RM12,(min 120 botol)-size 110g whatsapp 0133335517

    ReplyDelete
  38. assalam, kenapa saya pakai, pastu jerawat halus naik kat muka . tak sesuai ke ? n lepas bsuh muka, rasa kasar kulit, mmg mcm tu ea ? trima kasih

    ReplyDelete
  39. OFFER!!!
    EMILAY 2BOTOL RM90
    THANYAPORN 2 BOTOL RM90
    BEDAK THANAKA 110GM 3PCS RM50
    BEDAK THANAKA 40GM 3PCS RM40
    SABUN THANAKA 12PCS(1DOZ) RM40
    SABUN SUSU BERAS 12PCS(1DOZ)
    RM40

    ReplyDelete
  40. SMS/WECHAT/WHATSAPP 0174779638(SHA)

    ReplyDelete
  41. Sy pkai bdak sjuk lime gak.. Tp sy buat dy mcm scrub.. Msa nk tempek tu tenyeh gla vavi.. Msa nk cuci tu sy sapu air sikit then tonyoh daki2 tu.. Alhamdulillah.. Success.. Mula2 pkai kulit jd gatal keluar jrwt psir n mnggelupas.. Sy stop smggu then pkai blik.. Then ok je dh x jd pelik2.. Kd2 siap cmpur serbuk kunyit lg.. Ngammmm

    ReplyDelete
  42. Saya pakai yg lime hijau tu. Best. Sejuk je muka. Slame ni pakai okayy je. And beli kat wan kelian sempadan thai je. Rm5. Murah sgt

    ReplyDelete
  43. Kenapa bila saya guna, langsung tak ada rasa sejuk di muka ?

    ReplyDelete
  44. Aiyoh.... Tanaka nie murah je laa

    ReplyDelete
  45. Mmg elok pakai tanaka nie... Saya pakai yang kaler hijau.... Mmg pedih sikit...

    ReplyDelete

  46. Terima kasih banyak untuk informasinya, sangat menarik.. Ditunggu untuk update berikutnya..

    ReplyDelete
  47. Puji syukur akhirnya dapat berjumpa dengan anda disini. Selamat belajar dan bekerja untuk anda semua yang hadir di forum ini. semoga selalu sukses dan menjadi lebih baik.


    Obat Alami Sariawan Di Bawah Lidah


    Obat Tukak Lambung

    ReplyDelete
  48. saya pakai bedak tanaka ni dah sebulan lebih. alhamdulillah okay sgt. muka xnaik jerawat..timbul dlm idung ja. haha. tp memang elok sgt bedak tanaka ni sbb mmg kulit asia.

    ReplyDelete
  49. Yang hijau punye boleh pakai siang ke tak ?

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum guys..
    Sy ada jual sabun thanaka for acne and normal skin...
    Murah je..
    Affordable and reasonable...
    Any question sms me ok..(0199715765-yin-)
    Btw tq for this entry sis.. :)

    ReplyDelete
  51. terimakasih atas informasinya gan, saya mencari informasi tetang jerawat yang selalu mengganggu penampilan wajah.
    .

    ReplyDelete
  52. Tanaka hijau kalau pakai x sejuk tak ori laa. Kalau tanda buruk korg pkai berhnti je pkai thanaka tu.skrg bhye ade ori ade tiruan..

    ReplyDelete

Tinggal kan komen uols kat sini~ Thanks Cik Gojes!