Monday, December 8, 2014

Jalan-jalan Cari Makan : Sri Cindai Seafood

Assalamualaikum~

Hari ni PY nk buat review kedai makan kt Muar lagi sebab PY masih lagi kat kampung :)
 SRI CINDAI SEAFOOD
Kedai makan ni dekat Bakri, Muar. Tak jauh dengan pejabat KASTAM kat Bakri...
Kire sebaris la....x payah nak belok2.....
Dari jauh korang boleh tengok lampu hijau berbarissss



Kedai ni mcm kedai makan biase aje cume PY selalu datang sini sebab ade satu menu favourite PY~
SUP KAKI AYAM~
Sup masam2 dan sodapppppp
Memandangkan PY dh ade kat Muar ni, PY pon ajakla Mak dan anak sedare PY pegi kedai ni



PY selfie sendiri jek~

Menu dalam bentuk set pun ade disediakan. 

 PY dudok kat luar jek....sejuk dan terbuka sket..

Sate pon ade kalau nak makan~

PY order x banyak....takot tak abes sebab yang makan pon bertiga jek...
Order nasik, sup siam kaki ayam, kailan ikan masin, sotong goreng tepong.

SUP KAKI AYAM!!!!! Wajib order tiap kali singgah sini~
Sup masam2 pedas ala2 sup siam! Sedap! Bukan setakat kaki ayam, leher ayam pon ade kat dalam sup ni~

Jemput makan~

Nasik agak banyak~ PY yang kuat makan ni pon rase kenyang dan tak perlu mintak nasik tambah


Sotong goreng tepong die PY x brape suke sangat~Tak brape garing tepong salutnye.

Kailan ikan masin...ok jek.

KOMEN PY:
1) Kedai makan ni macam kedai makan biase, cuma yang bestnye ade SUP KAKI AYAM~
2) Suasana pon ok....Nak sejuk boleh dok kat luar.
3) Menu pon pelbagai~nak makan sate pun ade.
4) Sotong goreng tepung kureng sket~ tepongnye kurang garinng~mungkin lain kali PY nak request spy sotong ni garing sket.
5) Harga brpatutan. Makan camni lebih kurang RM22.

PY harap perkongsian kali ni dapat membantu korang yang nak cari tempat makan kat Muar.
Bagi yang nak rase sup kaki ayam pon boleh try kat sini :)

Sesape yang berminat nak beli 
BROW BAR/CONCEALER/MASCARA boleh pm fanpage PY
sementara stock masih ade!!

SATU KOTAK/SET CUMA RM40 SAHAJA~
POSTAGE SM RM6 SS RM9
BOLEH TAHAN LEBIH 2 TAHUN!!!


W7 COVERSTICK WITH TEA TREE OIL CONCEALER
SEBATANG CUMA RM25 SAHAJA~
POSTAGE SM RM6 SS RM9

W7 BIG LASH MASCARA
SEBATANG CUMA RM25 SAHAJA~
POSTAGE SM RM6 SS RM9

Till then!
JANGAN LUPE KLIK IKLAN NUFFNANG KAT TEPI DAN ATAS SKALI EK. TIME KASEH.
 Kalau ade apa-apa pertanyaan boleh komen kat Fanpage PY ye!
Tak tau knp PY x boleh balas komen korang kat bawah T_T

~XOXO Princess Yanti~

Singgah blog PY!

http://princess-yanti.blogspot.com

Follow Twitter PY @PYantilicious

Follow Instagram : pyantilicious

Like Fanpage PY!
http://www.facebook.com/princessyantihere

Like.Comment.Subscribe

1 comment:

  1. Assalamualaikum. Saya duduk Muar jugak, area Sungai Abong. Rasa pernah bukak puasa dekat sini, tapi dah 5-6 tahun lepas kot.

    Selalu kalo pergi kedai macamni order tomyam je. Anyhow nice review. ^_^

    ReplyDelete

Tinggal kan komen uols kat sini~ Thanks Cik Gojes!