Wednesday, December 17, 2014

Resepi : Jeruk Asam Boi~hehehe....tetibe teringin nak cuba!

Assalamualaikum!
JERUK ASAM BOI~
Dengar je pon dah kecur air liur PY~
Memang sangat glemer dan sedap!
Yang paling best boleh buat sendiri kat umah~
Yang malas nak buat atau stok pelam@mangga muda susah nak cari boleh beli jek...
Ramai yang jual kat fb.
PY dah lame nak buat cume x brkesempatan...
Dah dudok cuti kat umah ni, PY pon cube la buat~
Sebelom ni PY penah makan yang kawan  PY buat...tapi die guna buah epal.
Kali ni PY nak cuba buat sendirik guna buah mangga!
yummmyyyyyyyyyyyyyyyy!!

Apa yang korang perlukan:
Buah mangga/epal/betik/jambu 3 biji


pastikan muda ye~mangga PY dah masak pulakkkk~

Garam sikit & gula secukup rasa
Cili padi 4 biji
(secukup rasa...kalo nak pedas boleh tambah lagi)
Asam boi beberapa biji~


Air tak payah yek...sebab nanti mangga tu akan keluar air sendirik :)

Campurkan semua dalam satu bekas~

Yang ni belom simpan...sebab tu belom berair lagi jeruknye
Simpan dalam peti sejuk~
PY simpan semalaman...kalau simpan 2-3 jam jek x best sangat~
Lepas dh simpan semalaman baru la jeruk asam boi tu sebati dan rase pedas2!
Dah siap dan boleh makan~

Selamat mencuba!

Sesape yang berminat nak beli 
BROW BAR/CONCEALER/MASCARA boleh pm fanpage PY
sementara stock masih ade!!

SATU KOTAK/SET CUMA RM40 SAHAJA~
POSTAGE SM RM6 SS RM9
BOLEH TAHAN LEBIH 2 TAHUN!!!


W7 COVERSTICK WITH TEA TREE OIL CONCEALER
SEBATANG CUMA RM25 SAHAJA~
POSTAGE SM RM6 SS RM9

W7 BIG LASH MASCARA
SEBATANG CUMA RM25 SAHAJA~
POSTAGE SM RM6 SS RM9

Till then!
JANGAN LUPE KLIK IKLAN NUFFNANG KAT TEPI DAN ATAS EK. TIME KASEH.
 Kalau ade apa-apa pertanyaan boleh komen kat Fanpage PY ye!
Tak tau knp PY x boleh balas komen korang kat bawah T_T

~XOXO Princess Yanti~

Singgah blog PY!

http://princess-yanti.blogspot.com

Follow Twitter PY @PYantilicious

Follow Instagram : pyantilicious

Like Fanpage PY!
http://www.facebook.com/princessyantihere

Like.Comment.Subscribe

No comments:

Post a Comment

Tinggal kan komen uols kat sini~ Thanks Cik Gojes!