Saturday, April 25, 2015

PRODUCT REVIEW: PERLA COFFEE~(KOPI BERASASKAN SERBUK MUTIARA)

Assalamualaikum Cik Gojes!

PY kembali lagi menaip review yang bru lepas beberapa lama x update blog!
Seperti yang korang tau pasal supplement yang PY trsalah makan aritu kan, jadik PY berhajat la nak mencuba supplement yang baru.
Lepas google, brtanya2 dan mintak pendapat drpd korang semua, PY agak trtarik untuk cuba satu produk.
Akhirnya PY amek keputusan untuk mencuba......

Abaikan roti dibelakanggg

PERLA COFFEE
Kopi Pracampuran Serbuk Mutiara & L-Cystein



Jadik PY pon memborong la beberapa kotak PERLA COFFEE.
Yang hijau tu Miracle Slimming Coffee...produk drpd company yang same tp untuk kuroskan badan.

HARGA : RM50 sekotak
SEKOTAK ADA 20 SACHET


Balik jek rumah PY berlari2 nak membancuh PERLA COFFEE.
Sebab ramai yang bagi testimoni kopi ni sangat sedap dan berkesan.
Memandangkan PY ni gile kamera, PY selfie dulu dengan PERLA COFFEE
hihihi.



ANTARA KHASIAT PERLA COFFEE :)
Antara Kebaikan Perla Coffee adalah:- 
✔ Melembut dan menghaluskan tekstur kulit. 
✔ Kulit kelihatan lebih gebu, bersinar dan sempurna tanpa cela (flawless). 
✔ Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam 1-2 minggu. 
✔ Memulihkan kulit berparut dan bermasalah 
✔ Mengurangkan kedutan dan garis halus. 
✔ Mengecilkan liang pori.
✔ Meningkatkan sistem imunisasi badan. 
✔ Mengatasi masalah jerawat dan jeragat. 

KANDUNGAN 
♥ SERBUK MUTIARA 
♥ L-CYSTEIN HYDROCHLORIDE MONOHYDRATE 
♥ CALCIUM
♥ EKSTRAK BETIK
♥ VITAMIN C DAN COLLAGEN
♥ HABBATUSSAUDA 
♥ TOMATO 
♥ KOPI ARABIKA 
♥ KRIMER BUKAN TENUSU PERLA COFFEE 

Kenapa & bagaimana serbuk mutiara bertindak? 
✿ Mudah diserap oleh kulit & badan.
✿ Mengandungi bahan pelembap semulajadi, protein, vitamin B kompleks, polisakarida 
  & sedozen mineral-Kandungan yang paling bermanfaat: 20-22 jenis asid amino,
  termasuk 10 EAA (bahan pembinaan utama organisma hidup).
✿ Asid amino: fungsi spesifik. Kekurangan mengakibatkan kulit kelihatan kasar, kekurangan nutrien, tua & 
berkedut.

APA KATA PY?

1) KOPI YANG DICAMPUR SERBUK MUTIARA!
Dengar memang agak gila. Tapi memang x dapat dinafikan serbuk mutiara ni memang diamalkan sejak 4000 tahun oleh Maharani Cina. Cuma kite jek yang tak tahu.
Mutiara memang simbolik sgt dengan imej mewah, cantik dan eksklusif.
Cube korang bayangkan serbuk mutiara original korang minum tiap2 hari.
Tak ke eksklusif dan kebaboom diri korang tu.

2) PACKAGING/KOTAK NMPAK ELEGAN, MEWAH DAN CANTIK.



Packaging dan warna pon memainkan peranan yang penting dalaam menarik pelanggan.
Penggunaan warna emas, putih dan hitam memang nampak eksklusif.
PY agak tertarik dengan design kotak PERLA COFFEE.
Dengan muka pengasas yang comel, putih dan gebu kat muka depan kotak.
Memang la berebut2 orang nak beli supaya cantik mcm pengasas PERLA COFFEE ni ha.
Sesuai la dengan tagline produk ni
'CERAH, GEBU, BERSERI'
Kebaboom ke idokkkkkkkkkk

3) TAK MENYEBABKAN SAKIT KEPALA
PY mengaku yang sejak dulu PY KURENG sket dengan kopi.
Sebab PY mudah dpt saket kepala sebab kopi ni bersifat 'panas'.
Lagi la kalau nak minom setiap hari. Konfem hari ke tiga PY akan demam.
masa nak cuba PERLA COFFEE haritu, PY agak risau jugak...takot x boleh minum...mesti membazir aje.
Alhamdulillah. PY da minom sekotak dan PY xde alami sebarang sakit kepala! Yay!
Seperti kebanyakan suplement, memangla kene minom air 2-3 liter sehari ye.

4) RASA SESEDAP RASA.
Rasa kopi mild, tak terlalu manis dan rase mcm vanilla sket.
Sedap dan wangi. Kengkadang ade jugak orang yang x makan supplement/produk sebab rase yang agak dahsyat (pahit, payau dan bau busok). Kalau PERLA COFFEE konfem korang suke punye.


5) MINUM MAXIMUM 2 SACHET SEHARI.
Untuk aturan minum pulak senang jek. Bancuh macam biase.
Maksimum boleh minom 2 sachet sehari. Jangan lebih2 aaaa

6) KESAN?
PY masih lagi tgh tunggu kesan PERLA COFFEE ni.
PY x boleh kongsi lagi la. Sebab baru abes sekotak.
Buat mase ni rase ok jek. Mcm biase. Blom ade pape kesan ketara yang boleh dilihat.
Sabar ye. Nak cantik kene rajin daan sabar. Kalau kesan cepat dan ketara takot la pulak kalau produk ade something. Matilaaaaa. Ada yang dh minom 7 kotak baru nmpak kesan. Ikot keadaan badan masing2.
 So mari la kite sme2 tunggu.
Nt PY akan update perubahan ok!

Till then Cik Gojes~

JANGAN LUPE KLIK IKLAN NUFFNANG KAT TEPI DAN ATAS EK. TIME KASEH.
 Kalau ade apa-apa pertanyaan boleh komen kat Fanpage PY ye!
Tak tau knp PY x boleh balas komen korang kat bawah T_T

~XOXO Princess Yanti~

Singgah blog PY!

http://princess-yanti.blogspot.com

Follow Twitter PY @PYantilicious

Follow Instagram : pyantilicious

Like Fanpage PY!
http://www.facebook.com/princessyantihere

Like.Comment.Subscribe

4 comments:

  1. kalau minum dengan air sejuk berkesan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau air sejuk kopi x larut dik. X sedap pulak

      Delete
  2. salam..

    bole tau kt mana nk order perla cofee tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi. boleh whatsapp 0175693175 utk order. sy ada jual perla coffee ye. terima kasih :)

      Delete

Tinggal kan komen uols kat sini~ Thanks Cik Gojes!